Šestý ročník ekologického festivalu Take Care propojuje místa a záměry v Praze a okolí. V průběhu září proběhne rozmanitá škála akcí z oblastí ekologie, aktivismu, umění, kultury a spirituality.

Od 1. září do 4. října proběhne v Praze a okolí šestý ročník ekologického festivalu Take Care. Festival si dává za cíl ekologická témata reflektovat na rovině duchovní, umělecké i odborné, a propojovat organizace, uskupení a iniciativy. Záměrem je přispět k ekologickému obratu, na osobní i kolektivní úrovni. Na programu je kolem padesáti rozmanitých akcí na zhruba dvaceti pěti místech, mezi nimiž budou podnětné přednášky, umělecké zážitky, workshopy, duchovní program i aktivistické intervence.

Záměrem festivalu je upozornit na různé podoby, jaké obrat k ekologii může mít, a propojovat různá prostředí. Akce zahrnují pět kategorií: slovo, umění, workshopy, spiritualita a aktivismus.

Účastníci festivalu se mohou těšit například na výstavu Patrika Hábla Zdroje na Fortně, divadelní představení Na houby od Chemického divadla v prostoru Punctum, autorské čtení současných environmentálně orientovaných básníků Hlasy (v) krajině v Jilské 14 nebo přednášku Marka Orko Váchy Spojeni toutéž starostí v kostele Nejsvětějšího Salvátora. Festival zapojuje i praktické workshopy jako Jak ven z klimažalu v Komunitním prostoru Smíchov nebo možnost přidat se k úklidu odpadků ve Stromovce.

Pokud není v programu uvedeno jinak, je vstup na akce zdarma. Kompletní program, aktualizované informace a další podrobnosti naleznete na webu festivalu https://www.festivaltakecare.cz/, nebo můžete stáhnout na odkazu viz. níže.